Go to Top

POWERGUARD UQ31 UPS

  • POWERGUARD 3 Faz Giriş, 1 Faz Çıkış Kesintisiz Güç Kaynağı Genel Özellikleri
    PFC(Power Factor Correction-Giriş güç faktörü düzeltme)
    Kesintisiz Güç Kaynağı gibi indüktif (bobin) ya da kapasitif (kondansatör) yükler şebekeden çalışırken Akım ve gerilim arasında oluşan faz farkı nedeniyle biri, diğerinin önünde gitmeye başlar. Bu aradaki faz farkı, “güç faktörü” dediğimiz değerle alakalıdır.
    Peki bu dengesiz durumun ne zararı var? Güç faktörü düşük cihazlar nedeniyle şehir elektriğinin 50Hz’lik dalga formunda bozulmalar oluyor, trafolarda ve elektrik şebekesinin nötr hattında ısınma görülebiliyor. Kısacası, güç faktörü kötü olan cihazlar elektrik şebekesine ek yük bindiriyor. İşte bu yüzden de büyük UPS cihazı kullanan kurumlar, sadece kullandıkları elektrik için değil, bir de ek “reaktif bedel” ücreti ödüyorlar. Bu bedeli ödememek için PFC li UPS ler her alanda tercih sebebi olmaktadır.
    Örnek olarak: 10 kVA kesintisiz güç kaynağı kullanan bir işletmede PFC li ile PFC siz KGK ların enerji tüketimleri arasında günlük yaklaşık 5.YTL fark doğmaktadır. Buda ayda 150.YTL ye karşılık gelmektedir.
    Şebekeden bağımsız nötr.
    Bilinen klasik KGK tasarımlarında sadece şebeke faz hattndan gelebilecek olan elektriksel gürültüler engellenebilmekte olup, bağımsız nötr sayesinde şebeke nötr hattından gelebilecek gürültülerinde yükü etkilemesinin önüne geçilmiştir.
    ABM (Advanced Battery Management-Akıllı Akü Yönetimi)
    UPS cihazlarının şebeke kesintisi sırasındaki performansını belirleyen kısmı, içerisindeki aküleridir. Akülerin şarjı, ısısı, deşarjı ve gerilimi sağlıklı bir kontrol mekanizması ile sürekli kontrol altında ise akü ömrü beklenenden daha uzun olacaktır. powerGUARD “UNIQUE” serisi UPS cihazları Advanced Battery Management sayesinde max.akü ömrünü sağlamaktadır.Ayrıca KGK ların doğrultucu gerilimi yani akü şarj gerilimi genellikle şebeke voltajındaki değişime bağlı olarak artar yada azalır. Bu ise akü ömrünü kısaltan bir olumsuzluk olarak bilinmektedir. Bu yüzden uzun akü ömrü için şebeke koşulları ne olursa olsun akü şarj gerilimindeki değişiklik %2 den daha yüksek olmamalıdır.
    DSP (Digital Signal Processor-Dijital Sinyal İşleme)
    DSP yongaları, mikro-işlemciler gibi programlanabilir sistemler olup, saniyede yapabileceği işlem miktarı mikro-işlemcilere göre çok daha fazla, hızlı ve çok daha güvenilirdir. Özellikle medikal sektörde ani yük değişimlerinde yüksek cevap hızı.
    GRAFİK TABANLI LCD EKRAN
    Herhangi bir menü dolaşmaya gerek kalmadan, UPS ye ait tüm bilgilerin aynı anda izlenebildiği grafik tabanlı LCD ekran.
    Ekran üzerinden çıkış gerilimi değiştirebilme, frekansı değiştirebilme ve bypass “aktif-inaktif” set edebilme özelliği. Ayrıca, gelişmiş hata kodlama sistemi sayesinde LCD ekran üzerinde 25 adet ayrı UPS arızasının kdlanarak görüntülenebilmesi sayesinde hızlı servis ve arıza tespiti sağlamaktadır.
    KGK nızın çıkış gerilimi, aynı ekran üzerinden 208VAC, 220VAC, 230VAC, 240VAC olarak seçilebilmekte ve ayrıca çıkış frekansı 50HZ ve 60Hz olarak seçilebilmektedir.
    Yüksek toleranslı ve dayanıklı güç katı
    UNIQUE serisi ürünler, Bilişim sektöründe kullanılan 17” CRT ekranlı Bilgisayarılar için aşağıdaki adetleri desteklemektedir.
    1 kVA 5 PC
    2 kVA 10 PC
    3 kVA 15 PC
    6 kVA 25 PC
    10 kVA 40 PC
    SELF PROTECT DESIGN
    Kesintisiz Güç Kaynağı sistemlerinin temel görevi, desteklediği yükü korumak olmakla birlikte, Max seviyede kendilerinide korumalıdırlar. Sigorta ya da şalter gibi mekanik devre kesiciler yerine DSP ile kontrol edilen elektronik koruma devreleri uygulanan en yeni teknoloji olup powerGUARD “UNIQUE” serisi UPS cihazlarında max ömür ve performans sağlamaktadır.
    AÇILIŞTA SELF TEST
    powerGUARD “UNIQUE” serisi cihazlar her açılışta self test yaparak gün içerisinde UPS kaynaklı yaşanacak olası sürprizlere karşı kullanıcıları uyararak önlem alınması gerektiği konusunda uyarı vermektedir.
    MANUEL AKÜ TESTİ
    KGK sistemlerinin en önemli elemanlarından biri sayılan akü grubu, her açılış ve her kapanışta KGK tarafından test edilmesine karşın, 7 gün 24 saat hiç kapanmadan çalışan sistemler için, gerektiğinde cihaz üzerinden, gerektiğinde ise bilgisayar ağı üzerinden akü testi başlatark arıza tespiti yapabilmek yine gerekli ve önemli ayrıntılardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır.
    MANUEL BYPASS ŞALTERİ
    KGK nın üzerinde elektronik statik bypass dışında servis ve bakım sırasında cihazınızı devre dışı bırakmak için kullanılan manuel bypass şalteri bulunmaktadır. Bu şalter sayesinde KGK nıza bağlı yük kesintiye uğramadan KGK devre dışı bırakılarak bakım yapılabilmekte ve tekrar kesintisiz olarak devreye alınabilmektedir.
    Inverter çıkışı ile şebeke çakışmasını önlemek için bypass şalteri muhafaza kapağı açıldığında kullanılan bir switch tarafından sistem otomatik olarak statik bypass a geçmekte ve sonra kullanıcı tarafından manuel bypass a güvenli bir şekilde alınabilmektedir.
    UYGUN ŞEBEKE KOŞULLARINDA AKÜ KULLANMADAN DOĞRULTUCU ÇIKIŞ GERİLİMİ KULLANIMI
    Uygun şebeke koşullarında İnverter için gereken DC gerilim doğrultucu çıkışından ve aküden destek almadan oluşturulmaktadır. Buda KGK içinde kullanılan akü ömrünü uzatmaktadır.
    1+1+1 PARALELLENEBİLME İLE GÜÇ ARTIRIMI VE YEDEKLİ PARALLELLEME ÖZELLİĞİ(6-20 kva)
    “UNIQUE” serisi cihazlarımızın 6-20 kVA aralığındaki modelleri herhangi bir pano ya da ilave donanım gerektirmeden paralellenebilerek 3 katına kadar güç artırımına izin verecek yapıda tasarlanmıştır.(örnek 10+10+10=30 kVA) Kısa vadede büyümesi söz konusu olan işletmelerin ilk yatırım maliyetini düşürmek yada beklenmeyen yük artımlarında eski cihazı değiştirmek zorunda kalmadan güç artırımı sağlamaktadır.
    GENİŞ GİRİŞ GERİLİM ARALIĞI
    Şebekenin çok düşük yada çok yüksek olduğu bölgelerde (176-276VAC) akü şarjını kesmeden çalışabilme ve bu sebeple akü süresinden max. fayda sağlayabilme özelliği. Ayrıca 176 VAC gerilimde dahi start alabilme.
    OTOMATİK RESTART
    Uzun süre Şebeke kesintisinin ardından akü boşaldı uyarısı ile birlikte cihaz kapanacaktır. Şebekenin yeniden gelmesi ile birlikte UPS otomatik olarak start almalıdır. Zira çalışmamasına tahammül olmayan sistemler için zorunlu olan bu özellik “UNIQUE” serisi UPS lerde standart özellik olarak bulunmaktadır.
    HIZLI TOPARLANMA SÜRESİ
    KGK üzerindeki kritik yüklerin ani değişimleri sırasında KGK çıkış geriliminde değişiklikler olmaktadır. Bu değişimlerin %5 ten daha fazla olması KGK çıkışına bağlı sistemlerin düzgün çalışmamasına yada hasar görmesin sebep olmaktadır. Bu değişimin %5 in altında kalması ne kadar önemli ise cihazın yeniden nominal çıkış gerilimini vermeye başlaması için gerekn sürede o kadar kısa olmalıdır ki bu süre ürünlerimizde max 60ms dir.
    MODÜLER PCB (ELEKTRONİK KART) TEKNOLOJİSİ
    KGK içinde kullanılan ana kart yada güç kartı modüler yapıda olup, olası arıza durumunda komple PCB değişimi gerektirmeyip, sadece modül değişimleri sayesinde min işletme maliyeti getirmektedir.
    YÜKSEK VERİM
    AC-AC yüksek verim cihazınıza verilen ve cihazınızdan alınan enerjinin oranıdır ki %88 den daha iyi olan verim min kayıp anlamına gelmektedir. Bu da işletme maliyetinin düşük olmasını sağlar.%2-3 lük verim farkı yıllık 320-370.$ tasarruf sağlamaktadır.
    WINPOWER İZLEME VE YÖNETİM YAZILIMI
    Winpower yazılımı networkteki tüm bilgisayarlara kurularak UPS in tüm kullanıcılar tarafından izlenebilmesi ve güveni kapanmasını sağlayan bir yazılım olup SNMP olmaksızın aynı nitelikte çalışabilmektedir.
    OFİS KULLANIMI İÇİN AVANTAJLAR
    UPS nin min ses seviyesini sağlaması için, soğutucu fanlar yüke göre değişken devir ile çalışmaktadır. Küçük ve şık tasarımı sayesinde Ofis içerisinde fazla yer kaplamayan estetik ve küçük bir görüntüye sahiptir. Ayrıca servis bakım sırasında sistemin kapanmasına gerek olmaksızın kullanıbilecek servis-bakım by-pass şalteri standart donanımları arasındadır.
  • POWERGUARD UNIQUE 31 serisi Teknik Özellikleri
    Model
    Powerguard 010 UQ31
    Powerguard 015 UQ31
    Powerguard 020 UQ31
    Güç
    10 kVA / 8 kW
    15 kVA / 12 kW
    20 kVA / 16 kW
    GİRİŞ
    Gerilim
    (304-478VAC) 380 VAC, 3 Faz + Nötr
    Güç Faktörü
    ≥ 0.95
    Düşük voltajdan aküye geçiş
    304(1±3%)VAC
    Düşük voltajdan şebekeye dönüş
    322(1±3%)VAC
    Yüksek voltajdan aküye geçiş
    478(1±3%)VAC
    Yüksek voltajdan şebekeye dönüş
    461(1±3%)VAC
    Akım (nominal)
    13 A / Faz – 39 A
    23 A / Faz – 69 A
    30.3 A / Faz – 91 A
    Frekans
    46 ~ 54 Hz, Jeneratör Çalışma için Ayarlanabilir
    ÇIKIŞ
    Yük Güç Faktörü Aralığı
    0.65 ~ 1.0 (Nominal 0.8)
    Gerilim ve frekans
    220 VAC ± % 1, 50 Hz ± % 0.05 Hz. (Aküden Çalışma için), 50Hz ± % 1 (Şebekeden Çalışma için), ± % 8 ayarlanabilir
    Dinamik Cevap
    % 50 – 100 – % 50 Yük te ≤ % 5, 0-%100 Yük Değişiminde 6 kVA için % 13, 10-20 kVA için % 12 arasında değişim
    Düzeltme Zamanı
    0 – % 100 – 0 Yük Değişiminde, 100 milisaniye, 10-20 kVA için 120 milisaniye içinde ± % 2 Tolerans içine giriş
    Top.Harm.Bozunum
    Lineer yükte ≤ % 2, Lineer Olmayan Yükte ≤ % 6
    Krest Faktörü
    03:01
    Aşırı Yük Kapasitesi
    105%~130% 10dk. %130 den sonra 1dk.
    Kısa Devre Koruması
    Elektronik Kısa Devre Koruması
    Transfer Zamanı
    Standart Statik Bypass, Şebeke Akü Moduna, Eviriciden Bypass’a ve Tekrar Evirici Moduna Geçiş Süresi 0 (sıfır) sn.
    Bypass Toleransı
    176 – 261 VAC Aralığında Ayarlanabilir, Devre Dışı Bırakılabilir veya Standby Kullanım için Devreye Sokulabilir
    AC-AC VERİM
    %50 Yükte
    Şebeke modundan
    ≥88%
    %100 Yükte
    ≥88%
    HARMONIC DISTORSİYON
    Lineer yükte
    <3%
    Non Lineer yükte
    <6%
    DİNAMİK REGÜLASYON
    %0 dan %100 e
    ≤±5%
    %100 den %0 a
    ≤±5%
    AKÜ
    Tip ve Yerleşim Şekli
    Kuru Tip Bakımsız Akü, İsteğe Bağlı Olarak KGK içinde veya Harici Tip
    Kapasite ve Adet
    12 V 9 Ah x 20 ad.
    12 V 7 Ah x 40 ad.
    12 V 9 Ah x 40 ad.
    Yedekleme Zamanı
    5 / 12 dakika
    Nominal Şarj Gerilimi
    240 / 274 VDC ± % 1, tam deşarjdan sonra 4.2 A Şarj Akım ile 7 sa %90 kapasiteye ulaşır.
    Deşarj Sonu Gerilimi
    220 VDC ± 3 VDC
    GÖSTERGELER VE KONTROL PANELİ
    Kontrol Paneli
    Grafik LCD Ekran ile Dokunmatik Butonlar (Açık/Kapalı, Sesli Alarm İptal, Yukarı / Aşağı Ok Tuşu, Enter)
    Ölçümler ve Uyarılar
    KGK Durumu, Giriş/Çıkış Gerilimi ve Frekansı, Yük %, Akü Kapasitesi ve Gerilimi, Uyarı ve Hata Mesajları
    Göstergeler (LCD)
    Enerji Akışını Gösteren Mimik Diyagram, Ölçümler, Uyarılar, Hata Mesajları, Ayarlar
    KORUMALAR
    Korumalar
    Elektronik Koruma, Aşırı Yük, aşırı ısı, modem network koruma
    HABERLEŞME
    Arabirim ve Protokol
    Akıllı RS232 Haberleşme DB9 Portu, Opsiyonel SNMP veya AS400 Desteği
    GENEL
    Verim – AC/AC
    >= % 89
    >= % 90
    >= % 90
    Gürültü Seviyesi
    < 55 dB
    < 60 dB
    Çalışma Ortamı
    0 °C ~ 40 °C, Maksimum % 20~90 (yoğunlaşmamış)
    Koruma Sınıfı
    IP20
    Boyutlar (mm),GxYxD
    260 x 717 x 570 (Akü hariç)
    Ağırlık, Aküsüz / Akülü
    38.5 / 104 kg
    55 / 169 kg
    55 / 177 kg
    Ürün ile İlgili Yazılımlar
    Win Power
    Windows 95 / 98 / NT / 2000 / XP / 2003, Linux, Sun Solaris 7 / 8 / 9, IBM Aix4.3 ve 5.1x, HP-UX 11.x, FreeBSD, Unix Systems, MAC uyumlu yazılım